HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sorular / Cevaplar

Granola, yulaf başta olmak üzere çeşitli tahılların kuruyemiş ve kuru meyvelerle birlikte bal, vs. gibi bir tatlandırıcıyla kıtır olana kadar fırınlanmasıyla yapılan bir kahvaltı çeşididir. 60’lı yıllarda Hippi hareketiyle Amerika’da sağlıklı bir besin olarak ön plana çıkmıştır.


Çünkü bizler Mom's Natural Foods olarak gerçek malzemeler ile "iyi yemeğin” peşine düştük. Granola’mızı hazırlarken lifli ve değerli bir gıda olan yulafın zenginliğini meyve, yemiş, çekirdek ve tohumlarla artırdık. Şeker yerine elma suyu kullandık. Doğanın en kıymetli yiyeceklerinden biri olan buğday rüşeymini ekledik. Ege’nin sızma zeytinyağı ile fırınladık. Böylelikle lif, protein, vitamin ve mineral bakımından yüksek bir granola elde ettik. Mutfağımıza koruyucu madde, tatlandırıcı, renklendirici ve aroma sokmadık. Reçetemizin okunabilir ve bilinen malzemelerden oluşmasına önem verdik. Anne eliyle "basit, lezzetli, olduğu gibi” bir granola ortaya çıkardık.


Evet, granolalarımız yüksek lif içermektedir. Vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Tiamin (B1) ve E vitamini kaynağıdır. Minerallerden magnezyum, fosfor, demir, çinko kaynağıdır. Granolalarımız kolesterol içermez ve şeker ilavesizdir. Her bir ürünümüzün besin değeri miktarlarını web sitemizdeki sayfalarından inceleyebilirsiniz.


Tahılların atası olan yulaf, bol miktarda lif içerir ve sindirim sistemi için çok faydalıdır. Yüksek enerji sağlayan ve vücuda alınması gereken protein ve karbonhidratlar açısından oldukça zengin bir besindir. Yulaf ezmesinin glisemik yükü de oldukça düşüktür; bu nedenle kan şekeri üzerindeki etkisinin az olduğunu söylemek mümkündür.
Yulaf ayrıca içerdiği bol miktardaki mineralle dikkat çekmektedir. Mükemmel bir fosfor deposu olmasının yanında kalsiyum, demir, magnezyum da içermektedir. Omega 3, omega 6, yağ asitleri, bakır, manganez, potasyum, selenyum ve çinko bileşenlerini de içeren yulaf, ayrıca B1, B2, B3, B5, B6, B9 vitaminlerini de ihtiva eder.
B6 vitaminin yanı sıra tiamin, riboflavin ve niasin ve folatı da içeriğinde bulundurur.


Rafine şeker kana hızlı karışır böylelikle kan basıncını artırıp aşırı insülin salgılanmasına neden olur ve çeşitli sağlık problemlerine yol açar. Biz granolalarımızda glisemik endeksi düşük olan elma suyunu doğal bir tatlandırıcı olarak kullandık.


Granolalarımızda kendi evimizde kullandığımız gibi sadece sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Asiditesi düşük Ayvalık zeytinyağını tercih ediyoruz. Ek olarak; zeytinyağının içerdiği tekli doymamış yağlar kolesterol da içermiyor.


Granolalarımızda en çok önem verdiğimiz nokta; gerçek malzemeler kullanmak. Bu yüzden ürünlerimizde koruyucu madde, yapay tatlandırıcı, renklendirici ve aromaya yer vermiyoruz. Doğal ve doğadan gelen gıdaların oluşturduğu granolalarımız farkını ortaya bu şekilde koyuyor.


Doğanın en kıymetli yiyeceklerinden rüşeym; buğday tanesinin canlı kısmı, embriyosu olup en hayati besin deposu olan bölgesidir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen, lif değeri yüksek ve tokluk hissi veren bir besin maddesidir. Yumurta, et ve süt kalitesinde proteine sahip olup, doymamış yağ asitleri, besinsel lifler, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko gibi mineral maddeler ve B vitaminleri ile E vitamini gibi vital besin maddelerince zengin, yoğun bir gıda olduğu için ürünlerimizde tercih ettik


Yulaf kepeğini yulaf ezmesinden ayıran en önemli ve büyük fark; Beta Glukan adlı çözünür lif bakımından zengin olmasıdır. Yulaf kepeği tokluk hissi verir, sindirim sistemini çalıştırır. Besin değeri açısından oldukça zengin olmasının yanı sıra vücut için önemli bir antioksidan olan selenyumun da önemli bir kaynağıdır.


Süt, badem sütü, yoğurt veya dondurma ile, dilerseniz de taze meyveler ile zenginleştirerek yiyebilirsiniz. Ya da bizim daha çok sevdiğimiz gibi avuçlayarak...


Evet içerir. Saf yulaf esasında gluten içermez ama ülkemizde bu yulafı bulamıyoruz, Amerika’da sertifikalı üretim yapanlar var. Ülkemizde yulafın tarımı ve üretimi gluten içeren buğdaya çok yakın veya aynı yerde yapıldığı için çapraz bulaşmalar olduğundan dolayı glutenliler sınıfına giriyor. Türk Gıda Kodeksi’ne göre yulaf glutenli gıdalar listesinde yer alıyor. Eğer gluten alerjiniz varsa ürünümüzü tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Fakat glutensiz beslenmek isteyenler için de tek çeşit olarak elmalı tarçınlı granolamız mevcut.


Evet, granolalarımız vegan ve vejetaryenlere uygundur.


Üretimimiz kendi imalathanemizde hijyenik ortamda yapılmakta olup, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilmiş İşletme Kayıt Belgesi’ne sahiptir.Diğer tüm sorularınızı lütfen bize yazın: mom@momsnaturalfoods.com.tr


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.